Langzaam gegaarde kalfswang in rode wijn
Boterzacht en heerlijk van smaak
Gepubliceerd: 17 december 2021
Eigenlijk is kalfswang heel makkelijk klaar te maken, je moet alleen wel even geduld hebben. Na ruim 3 uur in de oven is het vlees boterzacht en heerlijk van smaak. Deze week: langzaam gegaarde kalfswang in rode wijn.
Ingrediënten:
- 500 gram kalfswangen
- 100 gram wortel, in kleine blokjes
- 1 ui, gesnipperd
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 150 gram kastanjechampignons, in kwarten gesneden
- ½ theelepel gedroogde tijm
- 1 laurierblaadje
- 2 kruidnagels
- 250 ml rode wijn
- 150 ml water
- Peterselie, voor garneren
Bereiding:
1. Verwarm de oven voor op 160 graden
2. Bestrooi het vlees met peper en zout
3. Verhit wat olijfolie of boter in en ovenbestendige braadpan en braad het vlees even aan tot het lekker bruin is
4. Neem het vlees uit de pan en zet opzij
5. Doe de wortel, ui, knoflook, champignons en tijm in de pan en laat een paar minuten bakken
6. Voeg de rode wijn, het water, de kruidnagels en het laurierblaadje toe
7. Breng aan de kook en schraap de aanbaksels los van de bodem
8. Leg het vlees terug in de pan, dek de pan af en zet in de oven
9. Laat het vlees is ca. 3,5 uur zacht en gaar worden in de oven. Controleer het vlees af en toe en keer het halverwege even om
10. Neem het vlees uit de pan en dek af met aluminiumfolie
11. Laat de saus iets inkoken en leg het vlees terug in de saus
12. Serveer de kalfswangen met aardappelpuree en garneer met gehakte peterselie
Bon appetit!