Piri Piri drumsticks met een tomatensaus en koriander
Om je vingers bij af te likken
Gepubliceerd: 27 augustus 2021
Dit typisch Portugese gerecht heeft iets magisch. Zeker als je de kans hebt gehad om het te eten in het hart van de Algarve, de plek waarvan gezegd wordt dat hier de kip piri-piri is uitgevonden. Met dit recept vier jij de vakantie thuis en maak je het kruidige gerecht gemakkelijk zelf! Genoeg gepraat, het is tijd om te eten!
Piri Piri drumsticks met een tomatensaus en koriander
Voor 4 personen.
Ingrediënten
- 4 chilipepers
- 6 teentjes knoflook
- 1 vers laurierblad
- 2 tomaten
- bosje koriander
- 1 tl tabasco
- 1 tl gerookt paprikapoeder
- 1 tl gedroogde oregano
- 8 kippenpootjes
- peper en zout
- olijfolie
Bereiding marinade:
Hak de chilipepers fijn. Mix voor de piri-piri marinade de knoflook, pepers en laurierblad met een scheut olijfolie fijn. Roer er het paprikapoeder, oregano en een snuf zout onder. Leg de kippenpootjes in de marinade, schep goed om. Dek af en laat 1 uur rusten.
Bereiding tomatensaus:
Halveer de tomaten en rasp/cutter ze grof. Hak de koriander fijn en roer hem samen met de tabasco en een scheutje olijfolie onder de tomaten. Kruid met peper en zout.
Bereiding kip:
Leg de kippenpootjes op de grill of koekenpan en bak ze in 30 à 40 minuten gaar en goudbruin. Besmeer ze tijdens het bakken regelmatig met de marinade en keer ze regelmatig om.
Serveer lekker met de tomaten-koriandersaus.
Desfrute de sua refeição!