Tomaten-paprikasoep
Recept van May Anema
Gepubliceerd: 4 november 2022
Zodra de dagen weer korter en kouder worden maak ik in het weekend vaak soep. Het geeft een soort geborgenheid de heerlijk geurende soep op te snuiven bij het binnenkomen in huis na het wandelen in het bos. Deze tomaten-paprika soep zul je dan ook heerlijk van smullen!!
Tomaten-paprikasoep
Ingrediënten voor 4 borden soep:
– 10 tomaten
– 3 rode paprika’s
– 8 zongedroogde tomaten
– 2 teentjes knoflook
– 2 rode uien
– paar takjes verse rozemarijn en tijm
– 2 vleesbouillonblokjes
– roomkaas met kruiden
– taugé naar wens
– olijfolie
– zout en peper
Leg de gehalveerde tomaten en paprika’s samen met 1 gesnipperde rode ui, tenen knoflook en verse kruiden in een ovenschaal en schenk daar wat olijfolie overheen en zet dit in de oven voor ong. 25 minuten op 200 graden.
Bak de overige gesnipperde ui samen met de in stukjes gesneden zongedroogde tomaten in een hoge pan, giet hier een beker kokend water bij en voeg de 2 bouillonblokjes toe.
Zodra de ingrediënten uit de oven beetje bruin kleuren kun je de kruiden afritsen en het geheel uit de ovenschaal direct in de hoge pan toevoegen. Laat dit even op een zacht vuur staan en pureer het dan met een staafmixer, voeg dan nog wat kokend water toe naar gelang dikte. Ik voeg als laatste nog een theelepel roomkaas met kruiden toe en leg bovenop de soep nog wat verse taugé omdat ik graag nog een ‘bite’ wil hebben.
Geniet ruim!
May Anema
Klik op één van de afbeeldingen voor een vergroting.