Boerenkool stamppot!
Recepten van Henk
Gepubliceerd: 27 januari 2023
Zoals de kip hoort bij het ei hoort boerenkool stamppot bij de winter! Onderstaand recept is voor vier porties.
Wat hebben we nodig?
300 gram boerenkool
600 gram kruimige aardappelen
Spekjes
Rookworst
Amsterdamse uien en zoetzure augurken
Bouillon blokje
Glas witte wijn
Aan de arbeid maar weer!
Schil de aardappelen en snij ze in stukken, gebruik een hoge pan
Doe de aardappelen in de pan en de boerenkool erboven op
Doe de spekjes in de koekenpan en bak ze uit
Doe het bouillon blokje in een steel pan met warm water en voeg de bouillon toe aan de pan met aardappelen en boerenkool
Breng aan de kook en laat 5 minuten koken, dan de rookworst boven op voeg de witte wijn toe en laat nog 20 minuten koken
Giet af en vang wat kookvocht op
Stamp de aardappelen en boerenkool en voeg wat kook vocht toe om het geheel wat smeuïger te maken
Voeg de uitgebakken spekjes toe
Serveer met een kuiltje jus en het zuur en drink er een stevig glas rode wijn bij.
Smakelijk eten maar
Henk van den Berg
Klik op één van de afbeeldingen voor een vergroting.