Een toprecept van…
Broodjeszaak 't Moddervrouwtje
Gepubliceerd: 9 juli 2021
In de rubriek ‘Een toprecept van…’ vind je elke week een recept van een Alkmaars restaurant. Deze week is het de beurt aan Broodjeszaak ’t Moddervrouwtje. Het betreft 2 recepten voor een lunch voor 1 persoon, maar dit recept kun je natuurlijk ook maken als je gasten krijgt en echt lekker wilt uitpakken. Succes!
Broodje Moddervrouwtje
Ingrediënten
- Zacht of hard broodje
- Handje rauwe zuurkool
- 100 g buikspek (rauw, dun gesneden op 2 mm)
Ingrediënten voorde mosterdsaus
- 4 el mayonaise
- 1 el grove mosterd
- 1 el Zaanse mosterd
- Flinke scheut slagroom
Bereiding
Kruid de speklapjes goed met peper en zout en bak ze lekker krokant in de koekenpan. Maak de zuurkool warm in een pannetje of magnetron, zonder extra toevoegingen. Besmeer het broodje met mosterdsaus, niet zo zuinig, als u zondigt dan maar goed. Beleg met warme zuurkool. Doe de warme en krokante speklapjes erop en dan een lekkere schep mosterdsaus (of twee).
Broodje Carpaccio met eendenleverkrullen
Voor 1 persoon
Ingrediënten
- Zacht of hard broodje
- 75 g carpaccio van ossenhaas
- Handje verse gemengde sla
- 25 g eendenleverkrullen (van de poelier of ‘t Moddervrouwtje)
- Grof zeezout
- Eventueel roomboter (om te smeren)
Ingrediënten voor de truffelmayonaise
- 4 el mayonaise
- Schepje truffeltapenade
- Paar druppels truffelolie (zuinig, te veel is niet lekker)
- Scheut slagroom
Bereiding
Besmeer het broodje met boter of truffelmayonaise. Handje verse sla erop. Beleg met de gesneden carpaccio. Spuit dan in mooie bewegingen de truffelmayonaise over de carpaccio. De eendenleverkrullen erover snijden. Garneer met grof zeezout.
Tip
Ga voor deze broodjes goed zitten, bijvoorbeeld op een zondagmiddag. Neem er een glas volle stevige witte wijn bij en zeg tegen uzelf dat u dit verdiend heeft.
Klik op één van de afbeeldingen voor een vergroting.