Mediterrane vissoep met rouille
Snelle en heerlijk
Gepubliceerd: 16 juli 2021
Tijd voor een makkelijke maaltijd: soep! Terwijl de soep zachtjes kookt, kun je zelf nog even snel je e-mail checken of de krant lezen. Want zo eenvoudig is soep koken nadat je de ingrediënten eenmaal in het pannetje hebt gedaan. Zo klaar, zo genieten!
Ingrediënten
- 3 teentjes knoflook
- 1 ui
- 1 prei
- ½ venkelknol
- 4 el olijfolie
- 500 g fruit de mer
- 200 g kabeljauwfilet
- 1 pot tomatensaus
- 4 dl visbouillon
- rasp van 1 citroen
- 2 el verse dille
- 6 el mayonaise
- 2 tl sambal
- 1 ciabattabrood
Bereiding
- Maak de ui, prei en knoflook schoon. Snijd de ui en prei in ringetjes. Hak de knoflook fijn. En snijd de venkelknol klein.
- Verwarm de olie in een soeppan, bak hierin de ui, prei, venkel en 2 teentjes van de knoflook al omscheppend lichtbruin.
- Roerbak de vis ± 3 minuten al omscheppend mee, voeg de tomatensaus en visbouillon toe samen met de rasp van de limoen. Verwarm dit goed, maar de soep mag niet koken!
- Maak intussen de rouille door de mayonaise te mengen met 1 van de teentjes gehakte knoflook, de sambal en versgemalen peper en zout naar smaak.
- Schep de soep in voorverwarmde kommen of borden, rasp er nog wat citroen over en strooi de dille erop.
Serveer de snelle vissoep met de ciabatta en rouille op het brood.
BRON: Visrecepten.nl