Ovenschotel met zuurkool, gehakt, banaan en aardappelpuree
Recepten van Henk
Gepubliceerd: 19 augustus 2022
Deze ovenschotel met zuurkool maak ik al jaren en smaakt in elk seizoen, zeker ook in de zomer.
Wat hebben we nodig:
Zuurkool
Aardappelen
Uien
Half om half gehakt
Spekjes
Witte wijn
Melk
Boter
Cayenne peper
Ketjap manis
Zout
Aan de slag:
Stoof de zuurkool in de witte wijn, schil de aardappelen en kook ze gaar met een snufje zout. Snipper de uien.
Smelt de boter in een braad of hapjes pan en fruit de uien en doe daar de spekjes bij, als de spekjes aangebakken zijn gaat het gehakt erbij en rul het gehakt.
Als het geheel mooi bruin gebraden is kruiden met cayennepeper en een scheutje ketjap manis.
Prak de aardappelen met een pureestamper en voeg wat warme melk en een flinke klont roomboter toe en maak er een mooie gladde purée van.
Neem een glazen ovenschaal en begin met een laag uien/gehakt/spekjes daarop de zuurkool met daarop de in de lengte gesneden plakjes banaan en maak het af met een laag puree. Paar klontjes boter erop en 50 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.
Serveer er eventueel een groene salade bij en een glas droge witte wijn.
Laat het je smaken!
Henk van den Berg
Klik op één van de afbeeldingen voor een vergroting.