Stoofpeertjes, een must in najaar en winter!
Recepten van Henk
Gepubliceerd: 25 november 2022
Op elke dis horen in de herfst en winter stoofpeertjes, ik heb het recept van mijn moeder zaliger die mij de liefde voor koken heeft bijgebracht. Ook dit is weer een simpel te maken en goedkoop bijgerecht!
Bij de groenteman halen we peertjes Gieser Wildeman.
Wat hebben we verder nodig?
Rode wijn
Kaneelpoeder
Citroensap
Cranberry compote
Zeezout
Bruine suiker
Honing
Water
Aan de slag maar weer. Schil de peertjes, snij ze in kwarts en verwijder het klokhuis. Doe in een pan en strooi ruim kaneelpoeder ober de peertjes. Bruine suiker erover, beetje zeezout. Flinke schep cranberry compote en wat honing.
Zet de peertjes onder water en doe er een flinke scheut rode wijn bij. Breng op laag vuur aan de kook en daarna minimaal twee uren stoven op laag vuur.
Bewaar in de ijskast en serveer bij een winterse maaltijd, ook koud met mooi roomijs een lekker nagerecht.
Gewoon maken, lang houdbaar en lekker!
Klik op één van de afbeeldingen voor een vergroting.